Ketahui 50 Rahsia Penjagaan Kereta Yang Ramai Pomen Tak Nak Anda Tahu

Tips

Tuesday, April 18, 2017

cari duit Internet

Post kali ni aku nak share apa yang aku buat dari internet iaitu cari duit internet yang aku buat selama ini. Ada beberapa cara cari duit internet salah satunya melalui advertising dalam blog kita. Contohnya adsense. Aku pun baru berjinak-jinak dengan adsense ni. Maklum la ilmu tu memang kureng skit. Tapi aku suka cuba cari duit internet ini melalui adsense. Alhamdulillah satu laman blog aku ada jugak hasil. tapi tak banyak la. korang bole tengok dari screenshot di bawah.


Itu adsense. minta-minta nanti sampailah julah 100 usd. Boleh jugak dikeluarkan. Jauh lagi tu ahahha.. tapi ndak apa, janjitry bha kan...

Selain adsense aku juga cuba ikut nuffnang.



Yang atas ni dibayar secara cost-per-unique-visit




Yang ini pula dapat dari CPC (Cost-Per-Click) Campaigns.

Aku masih lagi blur sebenarnya apa yang dorang nilai, Tapi ndak apa ikut jak la bha kan. yang ni akan dibayar dalam RM.

Selain itu aku juga pernah dapat komisyen dari jual produk orang lain dari internet. cuba-cuba cari duit internet. Walaupun tak banyak tapi bila dapat komisn tu huhu punya la gembira. Yang ni pun aku postkan dalam salah satu laman blog aku yang lain. dah besarang dah blog tu. ahaha..





Yang ni komisen telah aku terima sebanyak RM28 dari tuan punya produk. Memang boleh dipercayai.  Tak perlu beli produk tu hanya advertise jak. Maksudnya tak perlu maintain beli produk. Ada pembeli adalah la komisen dapat. Insya Allah aku nak aktif semula tahun ini.

Itu jak aku kongsikan cara cari duit internet yang aku cuba. Ya.. Ya aku tau ndak banyakkan.. tapi cuba dulu bha..

OK bah Kalo kau







Post a Comment