Jana Wang Dengan Shopee!!~

Zul Yakub Blog

05 July 2017

Adsense - Jenis Akaun Hosted dan Non Hosted Adsense


Cari Duit Online | Jenis Akaun Google AdsenseHari ini saya akan membincangkan Jenis Akaun Hosted dan Non Hosted Adsense. Akaun adsense terbahagi kepada dua iaitu Hosted akaun dan Non Hosted Akaun. Terdapat sedikit perbezaan antara dua jenis akaun ini.

Mari lihat secara umum perbezaan kedua-dua akaun ini.

Hosted akaun

Pendaftaran akaun jenis ini perlu didaftar melalui youtube atau blogger yang berkaitan dengan google akaun. Adsense akan membuat review sama ada blog mematuhi polisi dan syarat yang ditetapkan oleh adsense.  Setelah berjaya mendaftar akaun ini pemilik akaun hanya boleh meletakkan iklan di youtube dan blogger sahaja. Ini menyebabkan akaun ini tidak boleh mengiklan di domain selain blogger seperti yang menggunakan .com, .net .org dan banyak lagi. Akaun jenis ini juga agar jarang untuk disekat berbanding dengan akaun jenis Non Hosted tetapi masih perlu mematuhi polisi-polisi tertentu yang ditetapkan.


Non hosted

Pendaftaran akaun ini lebih sukar banding dengan hosted akaun. Ini disebabkan memerlukan 2 kali review dari adsense iaitu semasa meletak iklan sama ada permohonan itu diterima atau tidak. Kelebihan jenis akaun ini boleh diletakkan di Youtube, blogspot, admob mahupun domain-domain tertentu. Akaun jenis ini sensitif sikit berbanding dengan akaun Hosted sebab terikat dengan polisi-polisi tertentu agar tidak diban oleh Google AdsenseNo comments:

Post a Comment